Шумен плаща 3,40лв/м3 за негодна за пиене вода
02.01.2019
Илон Мъск обещава 100 процента покритие на станциите за бързо зареждане Тесла в Европа
02.01.2019

Най-популярните новогодишни обещания

Всяка година милиони хора избират да започнат година начисто, с обещания да бъдат по-добри и да използват новото начало, за да инициират позитивна промяна в живота си.

Оказва се обаче, че колко и да са различни хората по света, новогодишните обещания следват повтарящи се тенденции. Най-често се стремим да сме по-активни, да се храним по-добре, да спестяваме и да придобием нови умения, които да ни бъдат от полза, както в професионален план, така и в личен.

Най-популярните новогодишни обещания включват:

1. Да се движим повече
2. Да отслабнем
3. Да бъдем по-организирани
4. Да научим нещо ново
5. Да водим пълноценен живот
6. Да спестим пари/ Да харчим по-малко
7. Да се откажем от цигарите
8. Да прекарваме повече време с близките си
9. Да пътуваме повече
10. Да четем повече

Въпреки добрите намерения обаче, след края на празничния сезон и връщането към нормален ритъм на живот гръмките новогодишни обещания избледняват и повечето хора не успяват да удържат думата си. Според изследване на американско издание, занимаващо се с клинична психология, само 46% от хората са достатъчно упорити, за да осъществят новогодишните си обещания. Това означава, че повече от половина се отказват.

В същото време изследването представя и статистиката, свързана с хората, които не обвързват целите си с началото на новата година. Тя посочва, че едва 4% от тях успяват да постигнат поставените си цели, което означава, че новогодишните обещания все пак не са напразни.

Учените ни съветват да следваме прост алгоритъм, който може да ни помогне по пътя към самоусъвършенстването: изберете конкретна цел, напишете на черно на бяло, разбийте я на малки стъпки и я споделете с близките си. Ако ежедневните задачи Ви затрупат, не бързайте да се отказвате, а се върнете в началото и си припомнете защо сте избрали да си поставите именно тази цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *