Ново мащабно проучване твърди: влиянието на социалните мрежи е минимално
08.05.2019
СУ „Иван Вазов“ гр. Мездра подготвя своя ученичка за участие в международния песенен конкурс Детска Школовизия 2019
09.05.2019

Над 15 хиляди души ще могат да се възползват от патронажна грижа

Министерството на труда и социалната политика работи върху нова схема за патронажна грижа, която предвижда редовно посещения на медицинско лице по домовете на възрастните хора, нуждаещи се от социална подкрепа и грижи. Това заяви заместник-министър Русинова по повод социалните промени, касаещи хората с увреждания.

Зорница Русинова даде интервю пред медиите, в което обясни, че всеки приет закон може да бъде надграждан, за да бъде от полза за гражданите.

Това нейно заявление е свързано с предстоящия днес протест, който ще се проведе пред сградата на Социалното министерството и има за цел да защити правата на хората с увреждания.

Заместник-министърът съобщи, че министерството вече води преговори с отделните общини, които следва да предоставят на нуждаещи се граждани съответните социални грижи и подпомагане. Общините на територията на страната са подали 120 проекта за осъществяването на новата схема за патронажна грижа.

Министерството на труда и социалната политика предвижда от новата услуга да могат да се възползват 17хил. души в неравностойно положение, а финансирането на проекта ще се определя от размера на общините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *