Днес отбелязваме Деня на християнското семейство
21.11.2018
Запушването на клетките може да обясни защо затлъстяването причинява рак
21.11.2018

Мъж от Пловдив измами глухоняма бургазлийка и открадна 30 000 лева

По-рано днес МВР излезе с информация относно зрелищно престъпление, което се разиграло на 6 ноември. 25-годишна жена от град Бургас и 30-годишен пловдивчанин се запознали в социалните мрежи, като в продължение на няколко месеца си общували онлайн и се виждали с помощта на уеб камера.

Двойката се уговорила да се срещне на 6-ти ноември в апартамента на младата жена в черноморския град. Мъжът пристигнал в уречения ден заедно с двете си деца. Те решили всички заедно да посетят родителите на пловдивчанина, които живеели в Турция. По думите на жената те искали да си купят жилище в южната ни съседка. За тази цел бургазлийката била заделила около 30 000 лева. 25-годишната жена имала определена сума, наследена от починалите ѝ родители и в същото време спестявала от помощите, които получавала, тъй като е глухоняма.

Тя взела всичките си налични средства и се качила в колата на 30-годишния пловдивчанин. След около 30км, в с. Крушевец мъжът я помолил да слезе и да му купи кутия цигари. Тя тръгнала към магазина, а той потеглил към Турция.

След подаден сигнал към полицията измамникът е обявен за издирване и когато едва няколко дни по-късно той се опитва да се върне в България през границата с Турция, служителите на реда го задържат и го отвеждат в Районното полицейско управление в град Созопол. Там той признава цялата си вина и обещава, че ще върне откраднатата сума, а в него са намерени три мобилни телефона на стойност близо 3 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *