Кунева лично ще контролира проверките по програма програма „Наука и образование за интелигентен растеж“
06.07.2016
Назначават държавни служители с конкурс
07.07.2016

„Мултивак България Продакшън” със сертификат за инвестиция клас „А“

На официална церемония зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на „Мултивак България Продакшън” ЕООД. По време на церемонията Везиева обяви, че „Позитивното отношение на инвеститорите към страната ни намира все по-ясно изражение, все повече инвеститори оценяват възможностите за бизнес в България.”

По думите на зам.-министър Везиева тази инвестиция е доказателство, че НКИЗ предоставя добри условия и подпомага развитието на производствения сектор. Индустриалните зони могат да бъдат ключът към бързо развиваща се икономика, защото са конкретен и ефективен лост за подобряване на бизнес средата. Тези обособени територии разполагат със значителни преимущества и възможности, които все по-често биват разпознавани от инвеститори като добро място за бизнес развитие.

„Министър Лукарски прие нашата идея за инвестиция още при първата ни среща в Бавария и това беше един от основните тласъци, за да я реализираме в България“, посочи управителят на „Мултивак България Продакшън” ЕООД Ивайло Димитров. Той изказа своята благодарност към икономическия министър за предоставената подкрепа и посочи, че това е един от мотивите за финалния избор на България в оспорвана конкуренция с още няколко държави от региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *