Кой оглави класацията за най-влиятелни жени на Forbes през 2018г?
05.12.2018
Народното събрание въвежда работни квоти за хората с увреждания
05.12.2018

Московски се отказва от поста си на народен представител

Бившият министър на транспорта Ивайло Московски излиза в оставка от поста на депутат. Решението му беше прието днес без допълнително обсъждане и с 146 гласа ЗА.

Московски е депозирал оставката си още на 30-ти ноември. Оттеглянето на депутата не е изненадващо, тъй като той ще застане начело на Черноморската банка за търговия и развитие.

Мястото му ще заеме Ралица Добрева от град Плевен, която трябваше да напусне поста на народен представител през лятото, след като Московски се отказа от позицията си на транспортен министър. Сега бившият министър се отказва и от депутатския си статус, което връща Добрева на предишната ѝ позиция.

Ивайло Московски подаде оставката си като министър на транспорта след тежката катастрофа с автобус край Своге, която взе живота на 20 души.

Инцидентът предизвика бурен обществен дебат по повод на безопасността на българските пътища. Споровете относно това чия е вината за случилото се накараха премиерът Бойко Борисов да поиска оставките на министрите на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи. Тогава Московски се върна към поста си на народен представител в 44-то Народно събрание.

След като кандидатурата му за вицепрезидент на ЧБТР беше одобрена, днес той официално се отказа от депутатския си пост.

Снимка: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *