Наталия Кобилкина и нейната Академия Щастлива Жена
16.04.2018
Епидемия на простотията и арогантността, заля значителна част от българските футболни фенове
19.04.2018

Момчета, не се давайте на дамите! Как да блеснете с визия и стил на абитуриентския бал

Абитуриентският бал е нещо, което чакаме с огромно нетърпение, особено след като здраво сме се потрудили, за да стигнем до него. И, очаквано, бихме искали да изглеждаме зашеметяващо по време на празничната нощ.

Вероятно момичетата не предполагат, но момчетата са също толкова суетни и взискателни към външния си вид, така че изборът на облекло за голямата вечер не е лесен и за тях. Особено като се има предвид, че разнообразието при мъжките модели далеч не е чак толкова голямо, колкото при дамските.

И все пак намирането на съвършения костюм е мисия възможна. Ето някои прости правила, които трябва да следвате при избора.

Заложете на сигурно – доверете се на неостаряващи, класически тенденции

Има причина класиката да е такава – просто защото е най-доброто и се е доказало през десетилетия проверка. Традиционно не означава „скучно“, когато подбирате дрехите си с вкус и стил. Освен това един елегантен костюм идва с най-важното послание – вече сте достатъчно зрял, за да поемете пълен и отговорен контрол върху собствените си дрехи.

Въпреки това не бъдете твърде сериозен. Винаги може да си позволите нещо малко и ексцентрично, което да провокира вашата индивидуалност и да направи бала ви незабравим. Можете, например, да изберете някоя по-смела и цветна вратовръзка!

Сакото – съчетание на класа и стил

Думата на закон при саката има черното с „основните заподозрени“ ревери. Търси се изчистеното черно, но е възможно да се добави лъскав сатен или по-интересни копчета. Може да се добави също и цвете на ревера.

Панталонът – ключ към елегантния силует

Тук не могат да се правят почти никакви експерименти. Цветът и материята на панталона трябва да бъде абсолютно същата като тази на сакото. За жалост, не можете да си позволите волности в десена и кройката, затова единственото, което ви остава, е да се постараете той да ви пасне идеално и да бъде в точният за вас размер.

Ризата – колоритността на всеки костюм

Тя ви дава повече възможности за разнообразие откъм цветове и плат, така че по отношение на ризата имате повече възможности да изразите своята индивидуалност. Все пак трябва да се лавира в разумни граници и да се избягва кича. Препоръчително е маншетите да са във френски стил.

Вратовръзката – сериозност и елегантност

Преди да изберете, си отделете малко време, за да се научите как да си я връзвате сами по правилния начин. Макар да пръв поглед да изглежда доста по-сложно, това е почти като връзването на обувките и има доста полезни клипове по темата онлайн.

Що се отнася до модела, експертите препоръчват класическа черна вратовръзка.

Обувките като неизменна част от стилната визията

Удобството е на първо място, защото ви очакват цяла вечер танци! Също така е хубаво обувките да са във ваш стил и да могат да се носят спокойно при всякакви поводи, за да си струва инвестицията. Би било жалко да похарчите солидна сума пари за нещо, което ще ползвате само в рамките на една вечер. Това, впрочем, важи и за всички останали елементи от облеклото ви за бала.

Акцентите са последни щрихи, придаващи чар и безупречен завършек на костюма

Добре е да заложите и на някои акценти, които да добавят повече авторитет към външния ви вид. Обикновено такива акценти са копчетата за ризи и копчетата за ръкавели. Те трябва да са съгласувани и да не си противоречат така, че избора ви на костюм да оставя усещането, че сте купували всичко поотделно.

Ако имате дама за бала, разберете как смята да бъде облечена тя, за да може акцентите във вашия тоалет да подхождат на нейния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *