ОТВАРЯМЕ – ЗАТВАРЯМЕ
11.06.2020
Земетресение с магнитут от 7,4 по Рихтер разтърси Мексико
24.06.2020

Министър Ангелкова даде прогноза за 30-40% финансови загуби в туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова сподели прогнозата си за летния сезон и неизбежните финансови загуби за сферата на туризма. Тя заяви, че ако се реализира оптимистичния вариант за развитие на сезона, загубите за туристическия бранш ще бъдат в рамките на 30-40%.

За да се гарантира, че финансовите загуби ще останат под 50%, трябва да бъдат реализирани всички планирани чартърни полети и да не се наблюдава драстично увеличение в заразените с новия коронавирус, което да принуди правителството отново да затегне мерките за социална дистанция.

Ангелкова заяви, че кампанията за справяне с кризата е започнала още през април, тъй като туризмът е сред най-засегнатите браншове. В бюджета били предвидени 12 млн лева за реклама, като до момента били заснети повече от 50 рекламни видеа, които ще промотират българския туризъм по водещите телевизия в съседните държави и най-популярните канали за интернет реклама.

Министърът категорично отрече слуховете, че огромните задръствания по основните контролно-пропусквателни пунктове с Гърция са с цел възпрепятстване на българските туристи, решили да прекарат почивката си в южната ни съседка, и поощряване на българския туризъм.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *