Какво се случва с българската икономика по време на извънредното положение?
08.05.2020
Министър Ананиев: Детските градини отварят врати на 22 май
19.05.2020

Министър Ананиев позволи посещенията на музеи, галерии, кина и концерти на открито

Нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев разрешава посещенията на музеи на закрито, галерии и библиотеки при спазване на всички изисквания за социална дистанция, във връзка с наложените противоепидемични мерки в страната.

От днес, 11 май, се разрешава и провеждането на концерти и други културни прояви на открита сцена, при максимална заетост не повече от 30% от максималния капацитет, предвиден от организаторите на даденото събитие.

Любителите на киното ще се радват да научат, че киносалоните също ще имат възможността да отворят вратите си за първите посетители от въвеждането на извънредното положение насам.

Условията за посещения в кината са същите. Позволява се до 30% заетост от максималния капацитет на киносалона, а посетителите следва да спазват приетите мерки за социална дистанция.

В същото време контролът в градския транспорт се затяга. Центърът за градска мобилност в София обяви, че служителите им започват масови проверки за носенето на маска по време на пътуване. Предвиждат се санкции от 300 до 1000лв.

Според данни на Националния оперативен щаб, след пикът от заболели в периода 20-26 април, броят на заразените намалява, а 461 души вече са излекувани.

Снимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *