Министър Ананиев позволи посещенията на музеи, галерии, кина и концерти на открито
11.05.2020
Днес почитаме паметта на Св. Константин и Елена
21.05.2020

Министър Ананиев: Детските градини отварят врати на 22 май

В края на тази седмица започва поетапно отваряне на детските градини, това съобщиха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и образователният министър Красимир Вълчев по време на брифинг по-рано днес.

Отварянето на детските заведения ще е съпроводено от строги мерки за безопасност. Температурата на всяко дете ще бъде измервана сутрин, за да се избегне евентуално заразяване, а родителите ще подписват декларация, че са наясно с изискванията за безопасност и потвърждават желанието си детето им да постъпи в детска градина, въпреки обявената епидемична обстановка.

Няма да се изисква медицинска бележка, издавана от личен лекар, за да се избегне струпване на хора пред медицинските кабинети.

Министърът на образованието Красимир Вълчев не пропусна да подчертае, че отварянето на детските ясли и градини се налага от икономическа гледна точка, но оставането у дома остава най-безопасният вариант за децата. Той призова всички родители, които имат възможност, да оставят децата си в домашна среда, за да се намали риска от заразяване.

Кирил Ананиев заяви, че оставя крайното решение е в ръцете на отделните общини, като припомни, че работата на детските градини ще продължи при спазването на отлична хигиена. Той обеща, че контролът от страна на здравните власти ще бъде изключително строг и заведенията ще бъдат под непрекъснато наблюдение.

При съмнения относно доброто здравословно състояние на някое от децата, то няма да бъде допускано в заведението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *