Calvin Klein купува Donna Karan
26.07.2016
МОСВ предоставя 39 млн. лв. срещу бедствия и кризи
26.07.2016

Мегасливане в петролния сектор в Индия

Правителството на Индия работи по сливането на 13 национални нефтени компании в една държавна мегакорпорация , предава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на публикация в индийското издание The Economic Times.

Министерството на петрола в Индия е започнало „оценка за перспективите пред създаването на държавна корпорация чиято пазарна оценка ще надвишава пазарната оценка на руската „Роснефт“, посочва агенцията.

В обединението се предвижда да се включат още Indian Oil Corporation, Bharat Petroleum Corporation, Hindustan Petroleum, GAIL, Mangalore Refinery and Petrochemicals (MRPL), Chennai Petroleum, Numaligarh Refinery и Oil India.

ТАСС посочва, че още през 2005 г. властите в Индия са обсъждали идея за сливане на компании от петролната индустрия в една мегакорпорация. Тя обаче така и не се е реализирала.

По данни на индийското петролно министерство общата пазарна капитализация на само 6 от тези компании достига 77 млрд. долара, докато оценката на „Роснефт“ възлиза на малко под 55 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *