8 лесни начина за превенция срещу диабет
14.11.2018
Борисов разкритикува доклада на ЕК и съобщи, че коледни бонуси ще получат половината от българските пенсионери
14.11.2018

МВР излезе с изявление по повод на мащабните протести от последните дни

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи излезе със съобщение относно протестните демонстрации на недоволни граждани срещу последните решения на правителството. От няколко дни граждани на много градове в страната протестират срещу увеличаващите се цени на горивата, застраховките и данъците. Ежедневно те блокират важни пътища, а демонстрациите им водят до образуването на километрични задръствания и напрежение между гражданите и органите на реда.

По-рано днес МВР напомни, че блокирането на главни пътища и автомагистрали е забранено от закона и води до определени наказания. Представителите на полицията настояват, че протестите трябва да преминават спокойно, без нарушения на обществения ред, като това означава, че по време на демонстрациите трябва да бъдат спазвани законовите наредби и указанията на охранителните органи.

От пресцентъра казаха още, че в нито един град не е упражнено неправомерно полицейско насилие. Те заявиха, че работата на органите на реда е да следят за настъпването на безредици. Тяхната намеса е задължителна, когато напрежението между протестиращите и засегнатите от протестите ескалира. Относно кадрите от протестите в Перник те казаха, че един от протестиращите се изплъзнал от кордона и служителите на реда реагирали подобаващо.

Протестите не затихват и днес. Групите в социалните мрежи продължават да призовават гражданите да излизат всяка вечер, за да изразят недоволството си от решенията на управляващите. Към момента според данни на МВР има няколко задържани за кратко граждани и няколко изготвени предварителни протокола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *