Китайската политика на „нулеви погребения“ внесе смут сред обществото в Китай
01.08.2018
Днес Славия се изправя срещу Хайдук Сплит в София
02.08.2018

Мащабна акция за борба с организираната престъпност ще се проведе днес в Бургас

Лятото е сезонът, когато черноморските ни курорти се пълнят с туристи от България и от чужбина, готови да се забавляват по все възможни начини, без да мислят за последствията. Това е и периодът, който е най-благоприятен за всички банди, действащи на територията на България и занимаващи се с незаконна дейност.

Добре известен е фактът, че нашите курорти са изключително подходяща почва за всички групировки, които си „изкарват хляба“ с организирана престъпност.

Неотдавна екипът на novinitednes.bg Ви запозна със случая на двамата столичани, които се опитвали да си подсигурят финансова сигурност за сметка на системно ограбвани чуждестранни туристи по Черноморието. Не по-малко са сигналите за търговия с наркотични вещества, проституция и рекетьорство.

Именно към престъпления от този тип е насочена специализираната акция на полицията, която стартира днес в черноморския град Бургас. В българските медии вече беше съобщено, че акцията е дала резултат. Властите са арестували една от организираните групировки, които действат на територията на Южното Черноморие. Спецакцията ще бъде проведена в целия регион.

Въпреки добрите намерения на полицията, туристите и местните открито изразяват недоволството си от усложнената транспортна ситуация, която струпването на полицейски служители и автомобили предизвиква по пътищата около Бургас.

На изходите на града има засилено полицейско присъствие и обстойни проверки на преминаващите граждани. Това станало причина да се образуват големи опашки от автомобили, отправили се към красивите южни плажове.

Дали мащабната акция на полицията ще доведе до положителен резултат или критично настроената общественост, която твърди, че разследването е просто част от конфликта между две добре известни групировки, действащи на територията на България, има право, предстои да разберем.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *