Запушването на клетките може да обясни защо затлъстяването причинява рак
21.11.2018
Собственикът на питбула, нахапал професор в Овча Купел, разказа своята версия
22.11.2018

Марияна Николова е новият вицепремиер на страната

Днес влезе в сила оставката на вицепремиерът Валери Симеонов, която предизвика не само вълна от протести и раздор в малката коалиция на Обединените патриоти, но и ожесточени спорове по повод стабилността на правителството и алтернативата за предсрочни избори.

Още в началото на седмицата се появиха подозрения, че поста ще заеме Марияна Николова, която до момента беше началник на кабинета на вицепремиера в оставка Валери Симеонов.

Кандидатурата ѝ беше официално издигната на среща между лидерите на трите партии в коалицията и министър-председателя Борисов.

По-рано днес Народното събрание официално гласува оставката на Валери Симеонов и избра новия вицепремиер на страната Марияна Николова.

Новият заместник министър-председател по икономическите и демографските въпроси не се ползва с широка популярност в медийното пространство, но има достатъчно опит в сферата. Тя е заемала различни експертни позиции в държавните структури и според депутатите добре познава начина на работа.

Николова даде изявление пред медиите и сподели, че приема новата си позиция като изключителна отговорност. Тя сподели, че ще следва примера на сегашното правителство и ще си постави за цел икономическото благополучие на българите.

Новият вицепремиер твърдо застана зад думите си, че никога не е била член на политическа партия и не е била водеща на телевизионно предаване.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *