Made in China: Автобусът от бъдещето
25.05.2016
Новият асистент на „Гугъл“ става за разговори
25.05.2016

Малките неща, които правят „Епъл“ уникален

Дори и да не сте почитатели на Apple със сигурност сте забелязали, че тази компания обръща съществено внимание на определени детайли в дизайна на устройствата си.

Именно те отличават продуктите на Apple от останалите на пазара. Дяволът е в детайлите, както се казва. Да разгледаме няколко от елементите в дизайна на продуктите на Apple, които си струва да бъдат отличени, а остават незабелязано от много потребители.

1/ Още в началото искаме да се запознаете с патент на компанията от 2002 година. Става дума за „Дишащ LED индикатор на състоянието“. Това светодиод, който в спящ режим имитира ритъма на човешкото дишане, което се смята за психологически привлекателно.

2/ Вентилатор, който слуша – става дума за функция в новите модели лаптопи Mac. При регистрирането на гласова команда автоматично се променя скоростта на въртене на вътрешния вентилатор.

3/ Движение на слънчевата светлина по картата. Когато включите картата и гледате от спътник Земята в приложението Maps, можете да намалите мащаба и ще забележите нещо любопитно – светлината се движи в реално време.

4/ Цветята на дисплея на Apple Watch. Не знаем дали това ще ви впечатли, но дизайнери са работили в продължение на стотици часове, за да заснемат цъфтежа на истински цветя. Така са създадени уникалните анимации на часовниците Apple.

5/ Плуващата медуза на екрана на Apple Watch. Подобно на цветчето, фонът с медузата също е създаден чрез серия от снимки, но и с помощта на малко компютърна графика. И така – инженерите и дизайнерите са поставили в студиото си огромен аквариум и са снимали движението на медузата със скорост 300 кадъра в секунда.

6/ Астрономически циферблат на Apple Watch. На часовниците на Apple можете да сложите специален астрономически циферблат. Така пред погледа ви се открива цялата Слънчева система с всички планети. Изглежда впечатляващо!

7/ Екранът на Apple Watch изглежда така, сякаш е без рамки. Цветя, медузи, пеперуди – всичко по екрана на часовниците на Apple се движи така сякаш около него няма ограничения. Постигнат е и допълнителен ефект – все едно виждате изображенията в дълбочина. Това прави разликата между рамките и дисплея невидими.

8/ Скрити магнити. Знаете ли, че Apple ги използват в новите камери iSight, а преди това бяха налице в старите модели лаптопи.

9/ Различен облик на бутоните за приемане и отхвърляне на повикване. Ако притежавате айфон, то сте забелязали, че тези бутони менят вида си. Така те показват дали екранът е блокиран или не.

„Епъл” планира да произведе собствен електромобил до 2019 г.

„Даймлер“ заговори за партньорство с „Епъл“ и „Гугъл“

В Епъл имат нова технология за защита на екрана

10/ Дребната иконка „Не безпокой“. При включване на този режим в горната част на екрана се появява дребна икона във вид на полумесец. Тази „играчка“ не е изобретена, за да впечатли някого. Просто при изключване/включване на режима ще забележите оригинална анимация.

11/ Лесно регулиране на каишките на часовниците на Apple. Компанията се е постарала да измисли как да не влагате никакво усилие при използването на Apple Watch.

12/ Умен Caps Lock. При новите модели MacBook Air и MacBoock Pro дори и да натиснете без да искате Caps Lock, нищо няма да произтече от това. Налице е защита срещу случайно натискане на този клавиш.

13/ Бързо включване на камерата. В iOS 7 разполагате с възможността да включвате камерата без заобикалки.

14/ Работа с пръстови отпечатъци. Технологията Touch ID е създадена така, че да е максимално полезна. Така например, ако искате да изтриете отпечатъка на един от пръстите си от базата с данни, можете да сканирате отпечатъка и да разберете дали той въобще съществува там. Ако е там, да го изтриете. И още нещо. Ако след душ скенерът не разпознава отпечатъка ви, съветваме ви да го въведете в базата като сканирате пръста както си е мокър. Така другият път скенерът ще разпознае, че сте вие.

15/ Отваряне с един пръст. Apple е разработила така лаптопите, че можете да ги отворите с един пръст. Буквално детска игра!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *