Българският спорт и неговото бъдеще
26.09.2018
Историята на Ванко 1, разказана от The Guardian
26.09.2018

Майкъл Корс купува Версаче за малко над 2млрд. долара

Американският моден гигант Майкъл Корс потвърди информацията, че е откупил Версаче за 2,1млрд долара. Сделката между двете модните къщи разбунтува феновете на италианската марка.

Донатела Версаче е начело на компанията от 1997г., когато нейният брат Джани е убит.

Днес тя нарече продажбата „наистина вълнуващ момент“ и сподели, че сделката ще позволи на Версаче да се разгърне напълно.

Донатела ще продължи да заема поста на творчески директор и да отговаря за креативната визия на марката. Според изпълнителния директор на Майкъл Корс Версаче е истинското отражение на италианската луксозна мода, а сделката е важна стъпка за компанията, която ще бъде преименувана Капри Холдинг.

Новият собственик заяви намерението си да увеличи броя на аутлет магазините на Версаче и да се съсредоточи върху обувките и аксесоарите, които са по-широко достъпни и се продават значително по-бързо.
Версаче се радва на широк медиен интерес в продължение на дълги години, а днес е любима марка на много световни знаменитости като Елтън Джон, семейство Бекъм, Ники Минаж и сестрите Кардашиян.

Феновете на марката изразиха притесненията си, че под шапката на американския гигант Версаче ще загуби част от очарованието си и ще се доближи до средния клас модни къщи, като по този начин ще изгуби своя характерен блясък.

Американската компания обаче не спира да се стреми да си завоюва стабилно място на европейския пазар, за да се превърне в пряка конкуренция на френската марка Louis Vuitton.

Източник: BBC News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *