Саркози поиска незабавни мерки след излизането на Англия от ЕС
27.06.2016
Условията за българските студенти във Великобритания няма да се променят
27.06.2016

Лунните затъмнения предизвикват хипертонични кризи

Стара истина е, че Луната влияе на самочувствието и настроението ни. Според мнозина учени въздейства и на здравето. Установено е, че по време на лунни затъмнения например сателитът причинява куп поразии – влошава се състоянието на хронично болни от сърце, хипертония, бъбреци, астма, артрит, в психиатричните клиники постъпват повече пациенти, нараства броят на пътно-транспортните произшествия.

Луната е отдалечена на 384 403 км от Земята. Средният ѝ период на въртене около планетата ни е 28,34 денонощия. Това число е своеобразен космо-биологичен еталон, играещ важна роля в живота на хората. Изследванията показват, че жизненият ни път се състои от определен брой „отсечки“, всяка от които е равна именно на 28,34 денонощия. Гай Транквил Светоний оставя забележителен труд за житието-битието на римските императори.

В него се съобщават сведения за раждането и смъртта на 11 цезари. Осем от тях са починали точно при спад на жизнените сили в края на съответната „отсечка“. Същото важи и за Ейбрахам Линкълн, Чарлз Дикенс, Юрий Гагарин, Александър Чижевски и др.

Вътрешният часовник на хомо сапиенс е навит не на 24, както се смяташе доскоро, а на около 24 часа и половина – горе-долу толкова, колкото е периодът между два последователни изгрева на нощното ни светило (24 часа и 48 минути).

Доказано е, че в периода на нарастваща Луна (сърпчето ѝ е с формата на буквата „з“) човек е по-активен, по-енергичен, биоритмите му вървят нагоре, защитните сили на организма вършат работата си по-ефективно. По време на намаляваща Луна (сърпчето ѝ е с форма на буквата „с“) жизненият тонус е понижен, често чувстваме безпричинна умора, в организма ни като че ли нещо скърца.

Пълнолунието е най-важната за здравето ни фаза на сателита. То потиска психиката, имаме усещането, че върху главата ни е заседнала бетонна плоча, а душата ни е стегната на възел. Установено е, че влияе предимно на нежния пол.

Статистиката сочи, че лекарствата, приемани по пълнолуние, действат по-силно, но пък и по-активно се проявяват като нож с две остриета, поразявайки други органи. Новолунието „удря“ преди всичко мъжете. Организмът е изчерпал силите си, активността му е на нулата, имунитетът е отслабнал. Това е времето на инфарктите, инсултите и епилептичните пристъпи.

Следващите лунни затъмнения през 2016 г. са на 18.8. и 16.9.

Новолунията са на 4.7., 2.8., 1.9., 1.10., 29.11. и 29.12.

Пълнолунията са на 20.7., 18.8., 16.9., 16.10., 14.11. и 14.12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *