Първите генетично модифицирани бебета в света се родиха в Китай
26.11.2018
Бракониер преби горски надзирател край Гоце Делчев
27.11.2018

Лондон забранява рекламите на вредни храни в градския транспорт

В опит да се справи с бомбата със закъснител наречена „детско затлъстяване“, Лондон взема драстични мерки. Столицата на Великобритания обяви, че официално забранява рекламите на вредни храни в транспортната мрежа на града.

Забраната означава, че вместо своята марка, представителите на бизнеса ще могат да рекламират само здравословните продукти, които предлагат.

Ежедневно благодарение на лондонската транспортна мрежа се извършват около 30млн пътувания, които предлагат уникална възможност за промотиране на качествена храна и здравословен начин на живот не само за децата, но и за техните родители. Това е позицията на местните власти, които са подкрепени от 82% от жителите на града.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че това е само една част от мерките в борбата със затлъстяването, които той има намерение да наложи.

Известният майстор-готвач от британски произход Джейми Оливър подкрепи инициативата и заяви, че местното управление има не само неговата подкрепа, но и подкрепата на лондончани.

Представителите на властта заявиха, че огромното количество рекламни материали, които промотират нездравословни продукти вече дава своето отражение върху здравето на британските деца и е време да бъдат взети мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *