Социалните отнеха бебето от двете пияни жени, които го носеха полуголо по улиците на София (ВИДЕО)
02.11.2018
Законът за медиите, предложен от Пеевски, беше приет от депутатите
02.11.2018

Личната кореспонденция от 81 000 фейсбук профила ще бъде обявена за продан

Според данни на BBC, хакери са компрометирали и публикували лични съобщения от поне 81 000 потребителски профила във фейсбук. Пред журналисти от световната медия киберпрестъпниците са разкрили, че разполагат с лична информация от 120млн. профила , която имат намерение да продадат. Посочената цифра обаче е малко вероятна.

Фейсбук веднага излезе с информация, че сигурността на сайта не е компрометирана и добави, че все пак техният екип работи усилено върху подобряването на сигурността. Според тях хакерите са се сдобили с информацията чрез браузър разширения.

Много от засегнатите профили са в Украйна и Русия, но има и такива в Обединеното Кралство, САЩ, Бразилия и още много. Хакерите са предложили цена от 10 цента за профил, но по-късно офертата им е била изтрита от Интернет пространството.

Информацията за изтичането на лични данни от фейсбук профили се появи още през септември тази година. Тогава един от хакерите обяви, че разполага с конфиденциална информация от 120млн. потребителски профила в социалната мрежа, която продава на заинтересовани купувачи. Киберпрестъпниците подкрепиха твърденията си с доказателства, като показаха скрити снимки и лични чатове.

Към момента от Facebook не са дали информация относно това използването на кои браузър разширения е станало причина за изтичането на лични данни.

Вината за пропуска в сигурността е както на социалната мрежа, така и на браузър разработчиците. Въпреки това експертите твърдят, че пробивът не може да е толкова сериозен, че да засегне повече от 100млн. души по цял свят и да остане незабелязан от специалистите по сигурността на Facebook.

Снимка: BBC News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *