Извънсъдебна система ще решава спорове между потребители и фирми за бързи кредити
06.07.2016
„Мултивак България Продакшън” със сертификат за инвестиция клас „А“
06.07.2016

Кунева лично ще контролира проверките по програма програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

На специална пресконференция Министърът на образованието и науката Меглена Кунева обяви, че ще контролира оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, докато текат проверки по сигнали за нередности по проекти в предучилищното и училищно образование.

Министърът разпореди проверки на повече от 60 проекта, финансирани от програмата, след подаден сигнал. Три от проектите са на дружества, регистрирани на един и същ адрес. Те са били създадени веднага след обявяването на проектите, а в управителните съвети на дружествата участват едни и същи хора. Кунева уточни, че с тях няма да бъдат сключени договори.

По думите й по същата операция тече втора проверка за проектите от училищното образование, тъй като има сигнал за същите лица. Вече тече дисциплинарна процедура за преценка на действията на служителите на министерството, посочи образователният министър, тъй като трябва да се изясни дали има схеми вътре в самото министерство или е грешка на служители, но и в двата случая проблемът трябва бъде разрешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *