Марк Жирардели обяви, че притежава 100% от Юлен
18.12.2018
Ценко Чоков е забелязан в столичен ресторант
18.12.2018

Кражбите по домовете са по-често срещани по празниците

СДВР предупреждава столичани, че празничното време се оказва изключително благоприятно за престъпници, търсещи възможност да заграбят пари и ценни вещи, които съхраняваме у дома.

Комисар Ангел Бадънков разказа пред медиите за какво трябва да внимават българите около Коледа и Нова година. Той обясни, че с настъпването на предпразничния и празничния период статистиката на битовата престъпност в столицата значително се изменя. Броят на автомобилни кражби спада значително, а домовите кражби се срещат по-често.

Комисарят добавя, че в голяма част от случаите крадците са предварително информирани кога е най-удобното време за извършване на престъплението и къде могат да намерят пари и ценности на територията на жилището. Бадънков споделя, че по информация на полицията крадците не се задържат на местопрестъплението повече от 5 минути.

Статистическите данни относно нивата на битова престъпност и по-конкретно кражби по домовете сочат, че в края на декември домовите кражби в София се увеличават двойно. От всички докладвани кражби около 65% остават неразкрити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *