Глобална рецесия в края на 2019г. очакват икономисти
13.02.2019
Днес отбелязваме празника на лозарите и виното – Трифон Зарезан
14.02.2019

Кошмар в ямболска болница: мухъл, остаряла материална база и липса на асансьори

Репортаж на Нова телевизия показва критичното състояние, в което се намира още едно болнично заведение в страната. Този път става дума за ямболската болница Св. Пантелеймон.

Болницата е на повече от 100 години и обслужва цялото население на града. Тя е строена по стар модел, като болничните отделения са разпределени в 17 отделни сгради.

В заведението няма асансьор, по стените има мухъл, заради който пациентите с белодробни проблеми срещат ежедневни затруднения. Поддръжката на болницата струва тройно повече в сравнение с други лечебни заведения, което не позволява на ръководството да отдели средства за модернизирането ѝ.

В същото време в града е започнато строителството на нова болница още в края на 70-те години на миналия век, но строежът е запуснат и тепърва предстои да бъде възобновен. Управляващите са дали обещание, че ще предоставят 12млн. лева за болничното заведение в Ямбол, които ще осигурят на града медицинско обслужване, отговарящо на международните стандарти.

Репортажът идва след горещите обществени дискусии по повод състоянието на психиатричните клиники на територията на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *