Медийното производство – Тошко, Чеченеца и Емили Тротинетката унизиха момче със СОП. Кой е главният виновник за всичко?!
06.04.2023
Корнелианците с опит за саботаж на най-чистата дата в БСП
10.07.2024

Корнелия Нинова саботира работата на парламентарната група на БСП

Бившата председателка на БСП Корнелия Нинова вече съвсем открито саботира работата на парламентарната група на левицата, въпреки постоянните й уверения, че партията за нея е на първо място. Съвсем наскоро депутатите-социалисти обявиха, че ще вкарат решение в НС да се спрат преговорите с Украйна за закупуването на двата блока на АЕЦ „Белене“. Проверка на „Новините днес“ показа обаче , че Нинова не е подписала това решение и отказва да го направи. Мотивите й са абсолютно неясни, а тя не си е направила труда да ги разясни дори на своите колеги. Очевидно това е част от нейната тактика за блокаж на работата на левицата в парламента, въпреки, че подкрепата за бившата председателка не е достатъчно, за да сложи прът в нормалната работа на групата. Проблемът в нейните действия идва от това, че като лидер на БСП Нинова многократно се е обявавала против тази сделка, но след подадената от нея оставка очевидно рязко е сменила позициите си.

Нинова още не може да преживее факта, че преди старта на 50-ото НС социалистите взеха решение за изключването на нейния любимец Калоян Методиев от групата. Появата му в листите на БСП беше един от факторите, които допринесоха за слабия резултат на социалистическата партия, защото бившият седесар беше поставен на избираема позиция зад гърба на Националният съвет и Изпълнителното бюро. Планът на Нинова е бил да наложи Методиев не само като основно медийно лице на БСП, но и да го направи заместник-председател на групата и потенциален властови брокер, който да уреди участие на социалистическата партия в задкулисно управление заедно с ГЕРБ и ДПС.

След като схемата за това беше провалена от съпротивата на редовите социалисти, Нинова театрално хвърли оставка с надеждата, че ще може самичка да си организира пленум и да подготви участието си в прекия избор наесен. Нейните заместници обаче не позволиха това да се случи и така Нинова не успя да изманипулира партията. Само преди няколко дни пък Контролната комисия на БСП излезе с решение, че тя няма право да се кандитира за лидер отново, защото е изкарала два пълни мандата, а устава на партията не търпи разнопосочни интерпретации в тази връзка. Всичко това очевидно е довело до крайно озлобление Нинова и тя е решила да се държи като независим депутат, въпреки, че формално се води част от групата на БСП. Саботажът на решенията на ръководството обаче е в нарушение на устава и това допълнително усложнява съдбата на опозорената бивша лидерка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *