Корнелия Нинова саботира работата на парламентарната група на БСП
02.07.2024
Съветници срещу Бръчков: Увеличението на таксите за синя зона от 1.00лв на 1.50лв. е наказание за жителите. Община Петрич се управлява некомпетентно.
12.07.2024

Корнелианците с опит за саботаж на най-чистата дата в БСП

Корнелианската орда в БСП се опитва да саботира най-чистата дата в партията – денят в който от години социалистите се събират на Бузлуджа. Това става ясно от статус във фесбук на бившата председателка на БСП в район „Люлин“ в София Мая Александрова. В него тя призовава за бойкот на събора на Бузлуджа. „Не на датата 27 юли, определена от предателите и олигарсите в НАШАТА ПАРТИЯ!“, пише мелодраматично корнелианката в своя текст. Според нея социалистите сами щели да изберат кога да се съберат на историческия връх.


Призивът й идва само ден след като и.ф. председателят на партията Атанас Зафиров обяви, че се готви най-големият събор на Бузлуджа от 10 години насам. На него левицата трябва да заяви своя нов курс към обединение и да приключи с всички вътрешни разпри.
Половин час след пускането му статусът на Александрова беше харесан само от 11 души, което означава, че призивът за бойкот не се споделя масово от социалистите. Патетичните възклицания също не се одобряват от представителите на градската организация, които бяха подложени на серия от политически погроми от предишното ръководство на партията.
Александрова обаче не е случаен човек. Тя е един от най-приближените на Корнелия Нинова кадър. Именно върху нея по време на предизборната кампания падна задължението да осигури преференции на бившият седесар Калоян Методиев, който след изборите позорно беше изключен от групата на левицата в Народното събрание.
Запознати с работата на люлинската организация и до днес в потрес разказват как Александрова е работила единствено за Методиев и как всички мероприятия на БСП в района са били подчинени на рекламирането на спорния бивш седесар. „БСП така и не раздаде собствени листовки там. Раздаваха се само листовките на Методиев. Мая направи всичко възможно никой друг кандидат да не попадне в района, а след това подмени и хората в комисиите, за да бди за преференциите на любимеца на Корнелия“, споделиха пред „Новините днес“ столични социалисти. Въпреки организационната подкрепа Методиев изкара малко над 300 преференции, което е сигурен знак, че партията не го приема по никакъв начин, а и че всички усилия за неговото налагане като лице на БСП са се провалили напълно.


Скандалната акция на Александрова показва, че корнелианците в БСП не се свенят да посегнат дори и на най-чистата дата в партията. Техните усилия за саботаж ясно демонстрират, че Нинова се опитва да надъха своите орки да всяват постоянно напрежение в левицата и така новите ръководители да нямат време да я стабилизират организационно и политически. В нито една друга партия подобни призиви и саботажи няма да бъдат толерирани, но БСП си остава най-демократичната формация в страната. Вероятно тяхната ярост се дължи и на решението на Софийски градски съд, който официално заличи Корнелия Нинова като лидер на партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *