Вижте коя е най-скъпоплатената знаменитост в света
13.07.2016
Точкова система вместо оценки от матури
14.07.2016

Конфиндустрия България, УниКредит Булбанк, Уникредит и Асоломбарда подписаха споразумение по проекта Bancopass

Днес Конфиндустрия България, УниКредит Булбанк, Уникредит и Асоломбарда подписаха в Международния център на банката споразумение за сътрудничество по проекта Bancopass. Проектът е създаден от Асоломбарда в партньорство с УниКредит и други финансови учреждения през 2012г. Неговата цел е да позволи на компаниите да изградят име и репутация в банковата система и да получат по-бързо отговор на техните запитвания за кредити.

Все по-важно е подобряването на отношенията между банките и компаниите и разработването на нови решения, които биха могли да улеснят тези отношения в полза и на двете страни. Bancopass е набор от инструменти, споделени между основните заинтересовани страни, които Сдружението (Асоломбарда в Италия и Конфиндустрия България в България) прави достъпни, за да може компаниите да стабилизират отношенията си с банките.

Предимствата на този инструмент са: подкрепа на компанията в наблюдението на нейното представяне в конкурентната среда; улесняване при намирането на стратегическите избори за развитие на дейностите на компаниите в систематичен, балансиран и устойчив начин в множество сфери (продукция, персонал, финанси, печалба, бизнес модел, търговско развитие и т.н.); позволяване на банките и други външни субекти да разберат по-добре компанията, нейната пазарна логика и перспективи.

През трите години от създаването си, опитът на Bancopass в Асоломбарда включва 800 компании, които са подобрили отчетността и комуникацията си с 27 финансиращи институции. Скоро този инструмент ще бъде достъпен и в България благодарение на сътрудничеството между Конфиндустрия България и Асоломбарда. Той ще бъде приложен у нас в партньорство с УниКредит Булбанк.

Това е изключително постижение, тъй като успешният италиански опит в управлението на отношенията между МСП и банковата система, ще бъде представен и в България. България споделя една особена характеристика от италианския модел: производствената база се формира главно от МСП, които представляват икономическите субекти с най-голяма нужда от кредитиране. Сътрудничеството между Конфиндустрия България и Асоломбарда съществува от много години. Bancopass представлява още една стъпка, която ще допринесе за приемането на най-добрите практики на европейско ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *