Времето: Драстично затопляне в края на март
26.03.2021
Златен рекорд за златните момичета!
30.03.2021

Контейнеровозът Евър Гивън (Евъргрийн), който спря търговския поток за 6 дни

Преди по-малко от седмица товарният кораб на име Евър Гивън запуши Суецкия канал. Контейнеровозът блокира Суецкия канал, като застана напречно и спря движението между Средиземно и Червено море.

За седмица бяха публикувани хиляди забавни снимки и мемета, свързани с блокирания кораб. Една от най-странните новини, които се появиха в онлайн пространството, е снимка, която описва пътят на кораба преди да заседне. От снимката се вижда, че обиколките, които корабът е направил, изобразяват мъжки полов орган. Случайност или не, последствията след тази блокада се равняват на 14 млн. долара дневно.

Следствие на случайната блокада в морето остават над 370 кораба, които не могат да продължат своя курс заради „Евъргивън“.

Тази сутрин става ясно, че след 6 дни корабът Евъргрийн е освободен. Суецкият канал скоро ще бъде свободен за преминаване, търговията ще продължи, но несъмнено ще има големи последствия за някои сектори. Един от най-засегнатите сектори е петролният.

Интересен факт е снимка, която показва как друго превозно средство на компанията (товарен камион) е запушил основен път в Китай. Потребителите на интернет смятат, че това не е случайност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *