Днес отбелязваме 75-годишнината от смъртта на последния управлявал български цар Борис III
28.08.2018
Йосиф Кобзон почина
30.08.2018

Компанията, разследвана за трагедията край Своге, е любимата фирма-изпълнител на Столична община

Трагедията край град Своге повдигна сериозна дискусия относно качеството на ремонтите на българските пътища. Както вече стана ясно, един от основните фактори за фаталния инцидент е състоянието на пътната инфраструктура, за която отговаря акционерното дружество Трейс Груп.

Вчера започна изземането на документацията от администрацията на компанията, с цел да бъде установено, доколко нарушенията са по вина на Трейс Груп.

В същото време се появи въпросът, доколко са изрядни ремонтните дейности, разпръснати из цяла София. Оказва се, че обвиняваната за катастрофата компания е една от предпочитаните фирми-изпълнители в Столична община.

От организацията „Спаси София“ излязоха с информация, че Трейс груп е фирмата дала живот на едни от най-крупните проекти в столицата през последните години. Едновременно с това, тези проекти непрекъснато предизвикват общественото недоволство заради ниско качество на извършената ремонтна дейност и поради факта, че едва няколко години след завършването им, те вече се нуждаят от повторен ремонт.

Можем да вземем за пример пешеходната зона на булевард „Витоша“. След първоначалната еуфория от завършването на дългогодишния проект, по медиите се появиха първите сведения за некачественото изпълнение на строителните работи. Въпреки недоволството на столичани, софийската администрация отново избра същия изпълнител за големите си проекти за тази година.

В момента фирмата изпълнява ремонтните дейности по булевардите „Васил Левски“ и „България“. Според Столична община институциите строго следят за качеството и спазването на предварително зададените срокове, но крайните резултати ще видим няколко месеца, след като участъците са пуснати в експлоатация.

А по въпроса каква е причината да бъдат избирани едни и същи фирми изпълнители, които не могат да гарантират качеството и издръжливостта на своята работа, оставяме коментарите на Вас.

Снимка: Спаси София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *