Днес е Никулден! Почитаме Св. Николай Чудотворец
06.12.2018
Шофьор блъсна бременна жена в Хасково
06.12.2018

Колко ще похарчат българите по Коледа?

Коледа е един от празниците, които се свързват с най-големи разходи. Краят на годината е едно от любимите времена за повечето търговци, тъй като празничният период предразполага потребители да спрат да спазват стриктно ограниченията на бюджета си и да похарчат голяма част от доходите си за подаръци, пътувания, празнични вечери и алкохол и много други.

Всяка година маркетинговите агенции правят подробни проучвания относно това къде, как и колко пари ще похарчат потребители по Коледа. В тазгодишните проучвания за това кой ще похарчи най-много около новогодишните празници България застана на 4-то място.

Коледен барометър 2018 е проучване, в което участват повече от 20 000 потребители от 19 държави по цял свят. Те отговарят на въпроси, свързани с бюджета и плановете си за Коледа и Нова година, които помагат на маркетолозите да изградят цялостна картина на покупателните навици на различни държави по света.

Според данните от проучването по-голяма част от доходите си ще похарчат само жителите на Мексико, Бразилия и Румъния. Мексиканците планират да похарчат близо 50% от дохода си, а на последните места в класацията са Холандия и Германия с около 10%.

Дали обаче това, че българите ще похарчат голяма част от доходите си означава, че страната ни е най-щедра откъм подаръци или просто доходите на българите са значително по-ниски от тези в страните, намиращи се назад в класацията, оставяме на Вас да прецените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *