Хората с трайни увреждания ще получават нов тип финансова помощ
19.12.2018
Православната църква отбелязва Игнажден – началото на коледните празници
20.12.2018

Коледно парти или час при зъболекаря: какво накара Ценко Чоков да наруши домашния си арест?

След като вчера бяха разпространени снимки на намиращия се под домашен арест Ценко Чоков от заведение в столичния квартал Драгалевци, днес осъденият кмет обясни пред съда защо е нарушил присъдата си.

Още вчера стана ясно, че Чоков е получил разрешение от прокуратурата да излезе от дома си и да посети зъболекар. Как обаче от зъболекарския стол бившият кмет се е озовал на масата в популярно столично заведение?

Съпругата му побърза да заяви пред медиите, че снимките са монтаж. Изявленията на Чоков пред съда обаче не потвърдиха тази версия.

Оказва се, че осъденият за палеж, отвличане и побой политик от Галиче, не бил нарушил никакви правила, а просто посетил заведението, за да си поръча храна за вкъщи. Това поне е версията, която защитата на Чоков представи пред съда днес.

Всъщност точно заболяването на бившия кмет го е накарало да посети луксозния ресторант в Драгалевци.

Ценко Чоков беше осъден на домашен арест, тъй като съдът счете, че той не може да изтърпи ефективна присъда в затвор, заради силно влошеното си здравословно състояние. Според лекарските експертизи осъденият страда от множество заболявания, в това число и диабет.

Вечерта, когато Чоков е забелязан в ресторанта, той се прибирал от зъболекар и му прималяло от глад. Това го накарало да си поръча храна за вкъщи и да изчака тя да бъде приготвена на една от масите в заведението.

Бившият кмет на Галиче се появи в съда на патерици и заяви, че разрешението от съда не посочва какъв маршрут трябва да следва осъдения, когато излиза от дома си, за да се лекува. Според него това означава, че той по никакъв начин не е нарушил мярката, наложена му от прокуратурата.

Снимка: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *