Румънски гражданин уби българин в Испания
05.12.2018
Московски се отказва от поста си на народен представител
05.12.2018

Кой оглави класацията за най-влиятелни жени на Forbes през 2018г?

По-рано днес беше публикувана тазгодишната класация на най-популярното бизнес списание Forbes за най-влиятелни жени в световен мащаб.

Ежегодните списъци на изданието са очаквани с нетърпение от представителите на бизнеса. Класацията включва 100 жени на различна възраст, които са постигнали много в своята сфера. Тазгодишният списък включва жени с влияние в сферата на технологиите, политиката, финансите, развлечението, филантропията и много други.

Почетното място начело на класацията е отредено на немския канцлер Ангела Меркел, която не само е първата в историята на Германия жена на тази позиция, но и има ключова роля в германската и международната политика.

Меркел е заставала на първо място в класацията няколко пъти. Това е осмата поредна година, в която немският канцлер оглавява най-престижния списък за жени с влияние в света.

Второто място също е отредено на жена политик. Това е Тереза Мей. Тя заема ролята на министър-председател на Обединеното Кралство и решенията ѝ се следят с изключително внимание от целия свят. За нея това е втора поредна година на крачка от първото място в класацията.

На трето място застава 62-годишната французойка Кристин Лагард. Тя е първата жена изпълнителен директор на Международния валутен фонд. Финансовата институция се грижи за управлението на валутните курсове и платежния баланс в световен мащаб.

В класацията на изданието присъстват и представители на световния шоубизнес, в това число Приянка Чопра, Тейлър Суифт, Бони Хамър и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *