Избори 2021: Идеи без реализация
15.02.2021
Реч на омразата и дискриминация. България е осъдена в Страсбург
17.02.2021

#Кой е виновен?

В България съществуват няколко интересни и рядко споменавани в световен мащаб понятия – идеи без реализация и въпроси без отговор.

Тема на днешния ден ще бъдат въпросите без отговор или по-точно въпросът #Кой е виновен?

В последните дни се случи много тъжен и нелеп инцидент, който отне живота на 16-годишно момче. По случая изразиха мнение много. Медиите бяха така бързи да реагират, да отидат на мястото и да зададат своите въпроси. Уви, на мястото има само червена лента с предупреждаващ надпис. Отговорен за случая не е открит, може би и няма да бъде. #Кой е виновен? не е въпрос, отнасящ се единствено за тази ситуация.

Преди няколко месеца „мистериозно“ изчезва дете от село Якоруда. Детето е намерено в близката гора – само и заспало. „Мистериозното“ изчезване на 2-годишното дето, „провървяло“ 10 км, води отново към въпроса #Кой е виновен? Близо 5 месеца след „мистериозната“ случка все още няма отговор.

През 2019 г. изчезва отново дете. Ситуацията се развива в село Николаево, област Стражица. Детето все още не е открито, никой вече не го и търси. #Кой е виновен? никой не знае.

Това са само част от многото нелепи инциденти в България. „Само част“, а всъщност предостатъчно, за да си зададен за пореден път въпроса #Кой е виновен?

Относно най-скорошния инцидент – как е възможно да върви ток по шахтите в столицата. Това не е никакво съвпадение или лош късмет. Това е улица, това шахта, върху която може да стъпи всеки, могат да стъпят всички. Ситуацията може да се сравни с волейболна игра, в която никой не смее да докосне топката. #Кой е виновен? няма да разберем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *