САЩ е готова да продължи преговорите със Северна Корея
20.09.2018
Има ли резултат от борбата с битовата престъпност в България?
21.09.2018

Кога майките в България ще се почувстват ценени и закриляни от държавата?!

Майките, които раждат български деца, независимо от намаляващият им брой, все още съществуват. Те са едни от най-ценните хора в страната ни, защото се борят срещу цялата система и напук на нея не се отказват да гледат децата си.

Как държавата подпомага българските майки?

Всяка жена, с българско гражданство, независимо от доходите си, получава еднократна помощ от 250лв. за родено първо дете, за второ – 600лв., а за всяко следващо 200. Логика не намираме, но предвид това къде се намираме и не търсим. Еднократната помощ, както е очевидно, не е редно дори да се споменава в едно изречение с думата СТИМУЛИРАЩА. Да, страната ни обезлюдява скоростно, което е сериозен повод за драстични реформи в социалната ни политика. Майките във всяка уважаваща себе си държава, трябва да се чувстват подкрепени и стимулирани. В никакъв случай не говорим за раждаемост с една единствена цел – взимане на помощ, а за подкрепа, която да показва на майките, че има държава която мисли сериозно и устремено за доброто на тях и бъдещите български наследници.

Ето и другият момент. Еднократното, си е еднократно – добре! И 10 000 да са, ще свършат, но какво се случва по-натам. Спокойно, български майчета, родината ви не е мащеха, можете да разчитате ежемесечно на детски надбавки, които сериозно да изстрелят семейния бюджет в космоса. Внимание, главоломните суми, които получават майките са:

  • 40лв. за семейства с едно дете

  • 90лв. за семейства с две деца

  • 130лв. за семейства с три деца

Не бързайте да скачате от щастие, посочените суми не са на ден, а месечно. Още нещо, ако доходът ви надхвърля колосалната сума от 400лв., вие сте неимоверно богати и автоматично се изключвате от графата български майки, което е основна причина да нямате право на тези детски надбавки. И все пак, можете да се опитате, да подадете документи, ако доходът ви е до 500лв., но тук горепосочените, крупни суми спадат с по 20%, за да не се допуска риск от детско преяждане, което не е никак полезно, а когато се купува всичко на едно дете, то става разглезено и държавата добре го знае!

Тези „възпитателни методи“, които държавата предприема, все по-явно се оказват в ущърб на българските родители. В социалните мрежи, можем да станем свидетели на различни постове, отнасящи се до това колко несправедлива е социалната политика към хората, които са решили да останат в страната и в нея да отглеждат децата си. Явно напрежение се изразява и що се отнася до подкрепата, която държава и неправителствени организации. Теглейки чертата, с всички помощи, под каквато и да било форма, майки от ромски етнос получават по средно 250лв. всеки месец. Независимо от ранната възраст, в която много от малцинствената група преминават в графа родители, те получават помощи, които дори не налагат доказване на доходи и още по-зле надхвърлят значително тези, които са предвидени за българските майки. Това е криворазбраната интеграция, каквато я виждат свръх толерантните ни управници. За тях очевидно 2 и 2 не прави 4. Не е нужно да си страшен стратег, за да си наясно, че стимул за раждаемост в страната ни е от изключителна важност.

Младите ни семейства, тенденциозно избират други държави, където да се установят и да отгледат децата си – да, и от гледна точка на социалната помощ и закрила. Иска ни се да им кажем, че мястото им е тук, но как можем да виним някой, че иска да отглежда децата си без лишения.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *