Населението на страната намалява с 50 000 души годишно
03.01.2019
Отпадат модулите на изпита след 7-ми клас
03.01.2019

Китай кацна върху обратната страна на Луната

Китайски спътник успешно кацна върху частта от Луната, която не може да бъде видяна от Земята. Тази информация беше съобщена от CASC – Китайска корпорация за космическа наука и техника.

Устройството, което беше изстреляно през декември, е първият спътник, който ще изследва тъмната страна на естествения спътник на Земята. Апаратът ще започне изследването на непознатата за човечеството част от Луната по-късно през годината. Според ръководителите на проекта, за да бъде успешна космическата мисия, трябва да бъдат налице определени условия и когато това се случи изследователската работа на китайския спътник може да започне.

Връзката между Земята и китайският космически кораб ще бъде осъществявана с помощта на спътник ретранслатор.

Успехът на китайската космическа мисия е от ключово значение за изследването на Луната. Спътникът Чанье-4 ще даде на учените възможността да разберат повече за обратната страна на естествения спътник на Земята, за която се знае значително по-малко.

Китай уверено се нарежда до световните сили с традиции в изследването на Космоса – САЩ и Русия. Китайската народна република влага значително количество капитал в разработката на устройства, които да бъдат от полза на държавата за бъдещото изследване и усвояване на космическото пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *