Удължава се времето за преброяване
29.09.2021
Поздрав към учителите
05.10.2021

Кирил Петков и Асен Василев с второ място на предстоящите избори

Проектът на Петков и Василев бързо набира според последните статистически проучвания на изследователския институт Галъп Интернешънъл.

Проучването се провежда в периода 21-26 септември и включва електоралните нагласи на 2000 българи, имащи право на глас на предстоящите парламентарни избори.

След заявката на двамата най-харесвани министри от служебното правителство, предизборните нагласи се промениха драстично и според социологическите проучвания резултатите от изборите през ноември 2021г. ще изглеждат така:

ИТН губят предните си позиции и на първо място се нарежда ГЕРБ-СДС с 21,4%. Проектът на Кирил Петков и Асен Василев заема второто място с 15,2%, следван от БСП с 13,4% от вота. Четвъртото и петото мястото са за Има такъв народ (12,3%) и Демократична България (12,1%). След тях остава ДПС с 11,4%, а последната партия, която влиза в парламента е ИБГНИ само с 0,1% над изборния праг от 4%.

Това би означавало, че само още една партия успява да влезе в парламента и това е именно Продължаваме промяната. Очаква се за новата политическа формация да гласуват част от избирателите на Демократична България и ИБГНИ, но социологическите проучвания показват, че така наречените „партии на статуквото“ БСП и ГЕРБ също губят част от електората си, който се преориентира към Василев и Петков.

Под минималния праг за влизане в парламента за пореден път остават партиите Възраждане и ВМРО.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *