Днес се навършват 146 години от обесването на Васил Левски
19.02.2019
Основателят на Huawei заяви, че САЩ няма да успее да събори компанията
20.02.2019

Кирил Домусчиев ще бъде новият собственик на Нова телевизия

Търгът за собствеността на една от най-популярните български медии предизвика широко обществено обсъждане и интерес от страна на граждани и инвеститори. Нова телевизия беше купена от шведската компания MTG за 620млн. евро през 2008г.

Още през 2018г. трябваше да бъде осъществена сделка за 185млн. евро за прехвърлянето на собствеността на Нова Броудкастинг Груп. Новият собственик на телевизията трябваше да бъде Петр Келнер, който по-рано купи една от водещите телекомуникационни компании в страната Telenor. Сделката пропадна, след като Комисията за защита на конкуренцията отказа да даде разрешение на чешкия акционер да придобие собствеността върху медията.

Търгът за Нова Броудкастинг Груп продължи, а основните конкуренти бяха Кирил Домусчиев, който е председател на Конфедерацията на индустриалните работодатели и собственик на ПФК Лудогорец и фармацевтичните компании Хювефарма и Биовет, и Спас Русев, основен акционер в телекомуникационния гигант Виваком.

Според анонимни източници търгът е спечелен от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. Очаква се днес да се появи и официалното потвърждение на получената информация. За да бъде окончателна, сделката трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Снимка: Канал 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *