Протест на родителите на деца с увреждания в София ще се проведе днес
30.07.2018
Франция налага официална забрана за използване на телефони в училищата
31.07.2018

Кибертормоз е причината за опита за убийство в кв. Надежда

Преди дни стана ясно, че 16-годишно момче е тежко ранено, след като срещу него е извършен опит за убийство от страна на негов съученик. Мястото на престъплението е междуетажното пространство в блок в квартал Надежда в София.

Обвиненото момче се опитало да си уговори среща с жертвата в деня на нападението. Двамата ученици не успяват да се срещнат и след като нападателя издебва жертвата си, той взема предварително подготвения нож с дълго острие и се приготвя да отговори на униженията, на които е бил подложен.
Разследващите поясняват, че причината за агресията на 15-годишния нападател са подигравки във виртуалното пространство, които обаче са се случили не непосредствено преди атаката.

Нападението е осъществено близо месец след виртуалния тормоз, на който е бил подложен 15-годишния ученик. Това заедно с предварителната подготовка дават основания на прокуратурата да повдигне обвинения в опит за предумишлено убийство, което пък от своя страна предполага значително по-тежко наказание.

Налице са и усложняващи ситуацията обстоятелства.Според прокуратурата младият нападател не само е бил наясно какво възнамерява да направи, но и не е показал разкаяние за престъплението си. Той прави точно обратното. Връща се на мястото на престъплението, където е забравил очилата си, и не проявява загриженост за състоянието на съученика си, въпреки че той има нужда от спешна медицинска помощ.

Адвокатът, който защитава тийнейджъра, описва ситуацията по друг начин. Той твърди, че момчето, извършило нападението, е било подложено на постоянен тормоз в социалните мрежи. Нападателят отказва да прави изявления пред медиите, но защитникът му настоява, че момчето се разкайва за деянието си, а семейството му се моли за подобряването на състоянието на 16-годишния му съученик, който все още се намира в интензивното отделение.

За момента състоянието на ранения Християн е стабилно, но продължава да изисква медицинско наблюдение, а нападателят му остава в ареста, след като е признал вината си в опита за предумишлено убийство.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *