Военното напрежение в Черно море ескалира
26.11.2018
Такси уби 77-годишен мъж
26.11.2018

КАТ стартира широкообхватни проверки в цялата страна

От днес до края на тази седмица МВР ще проведе масивна акция, имаща за цел да установи спазват ли се пътните правила от автобуси, товарни автомобили и таксита. Кампанията ще проверява шофьори и превозни средства в цялата страна.

КАТ ще следи за спазването на ограниченията на скоростта, шофиране под влияние на алкохол и наркотици, поставяне на обезопасителни колани, както и за техническото състояние на автомобилите.

Проверките ще бъдат по метода на „широкообхватен контрол“, който позволява на органите на реда да достигнат голям брой шофьори. Този тип проверки се извършват от по-големи полицейски групи и се смята, че имат антикорупционен ефект, тъй като полицаите са по-малко склонни да вземат подкуп, когато трябва да го направят в присъствието на свои колеги.

Масовите проверки в периода 26.11 – 02.12 имат за цел и да проследят действията на неправоспособни водачи, включително такива с временно отнета шофьорска книжка. Служителите на МВР ще проверяват и валидността на използваните винетки и застраховката Гражданска отговорност на шофьорите.

Инициативата се ползва с подкрепата на агенция Автомобилна администрация и ще бъде осъществена с нейно участие.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *