Община Варна придоби 29% от „Международен панаир Пловдив“ АД
05.08.2016
39 проекта бяха одобрени по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Румъния – България 2014 – 2020 г.
08.08.2016

Катер на Морска администрация спаси давеща се рускиня край Варна

Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“ към Изпълнителна агенция „Морска администрация“ е предоставила катер за спасяване на давеща се руска гражданка край вълнолома на Варна. Спасителната акция е проведена съвместно с представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В 00:20 ч. на 5 август в Морския спасително-координационен център е постъпил сигнал от телефон 112 за бедстваща жена в района на вълнолома във Варна. Водолазът, който е бил на мястото на инцидента, е имал нужда от допълнителна помощ заради трудния достъп до бетонната конструкция във водата. Дежурният екипаж е реагирал своевременно и в 00:40 ч. пострадалата е качена на борда на катера, след което е транспортирана до Морска гара. Пострадалата руска гражданка на видима възраст около 40 г. е поета от предварително повикан екип на Спешна помощ.

От 1 юни в Морския спасително-координационен център са постъпили 31 сигнала за бедстващи хора във водата. В 10 от спасителните акции от началото на летния туристически сезон, се е налагала намесата на катер, а при останалите инциденти служителите на центъра са оказвали съдействие чрез съвместна координация с Гранична полиция или с временните водни бази по крайбрежието.

Аварийните екипи към Морска администрация спасяват средно 80 човека на година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *