Фалшива новина беше на път да съсипе име и бизнес, градени с години
29.10.2019
Морските курорти стартираха с ранните си резервации
08.01.2020

Калоян Паргов: „Големият проблем на първия тур на изборите в София, беше ниската избирателна активност“

Хроника на местните избори и коментар относно порочните практики по време на гласуване, направи лидерът на левицата Калоян Паргов в предаването на БНТ1 „Още от деня“. Там той категорично срина тезата, относно безапелационната победа на Йорданка Фандъкова, като припомни, че настоящите избори са първите, които довеждат Фандъкова на балотаж, независимо от поставящите множество въпросителни резултати на настоящата кметица, в райони, населени предимно с малцинствени групи от хора.

Мога да ви покажа таблици със резултатите в ромските секции, в София – във Факултета, във Филиповци, в Христо Ботев, където 90-95% бие г-жа Фандъкова и ГЕРБ. Това случайно ли е според Вас?! След като в 9:00 – 9:30 и 12:30 имаше необичайно струпване на избиратели от ромски произход. Очевидно, че голяма част от тези избиратели, не са излезли така масово, за да изберат едната страна, защото аз мога да ви кажа за други избори, в които обстановката е била много по-спокойна и много по-балансирано разпределение дори при по-ниска активност там.“ – това сподели Калоян Паргов пред зрителите на националната телевизия.

Паргов припомни, още че опонентите му неведнъж са се опитвали да набеждават левицата, използвайки различни определения и обвинения в некоректно водене на предизборна кампания. Лидерът на БСП за София, обаче не пропусна да каже, че напълно разбира страха на опонента си, предвид подкрепата за Мая Манолова, която продължава да има пълната подкрепа на партията.

Снимка: БНТ1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *