Бързи кредити
1000 консултанти са наети във фирма за бързи кредити
27.02.2017
"Умно яке"
Google и Levi’s пускат „умно“ яке на свободна продажба за 350 $
13.03.2017

Как от стъкло се изработват красиви кристали – историята на Даниел Сваровски

Даниел Сваровски – от реката до световните модни подиуми

Началото на изумителното превръщане на стъклото в кристал се поставя преди повече от век от чеха Даниел Сваровски.

Камъните Сваровски не са диаманти – всички знаем това, но все пак ги желаем, защото са стилни, изискани и впечатляващи. Те са имитация – една много сполучлива имитация, която отдавна се е разпространила из целия свят, включително и в България. Едно от местата, от които можете да закупите луксозните бижута, е онлайн магазин „Cristiani“.

Макар че имитации не са липсвали и по времето на Даниел Сваровски, той е първият, който е успява да надскочи посредствеността и да се докосне до висините на световните модни подиуми.

Като син на стъклар, съвсем естествено Сваровски от ранна възраст започва да изучава този крехък материал и да усвоява техниките за боравене с него.

В самото начало на своята работа Даниел Сваровски е добивал кристалите в близост до река до родния си град Прага с помощта на подръчни материали.

Идеята, която обаче му носи днешната слава, се заражда, когато той е само на 20 години. Той е първият, който не само осъзнава, че ръчната обработка на стъкло трябва да бъде механизирана, но и който дръзва да реализира тази идея. За съвсем кратко време той успява да създаде електрически стан за шлифоване. Това значително улеснява обработката на стъклото и води до повишаване на качеството на кристалите.

Комплект обеци и колие Сваровски

Следва патент, създаване на собствен завод и сътрудничество с едни от най-добрите дизайнери в световен мащаб. Даниел Сваровски влага много усилия в изработката на съвършения кристал. Защото успехът на кристала не се крие в стъклото, а в шлифоването му.

Така Сваровски успява да превърне една имитация в оригинал; да излезе извън ограниченията на малката фамилна работилница и да покори света.

Камъните Сваровски се превръщат в символ на елегантност и стил както в цяла Европа, така и по света. Едва ли има жена, която да не успее да намери своето бижу сред тях; онзи кристал, който ще я накара да се почувства неотразима и ослепителна. Едва ли има жена, на която да не би и подхождал един нежен пръстен, чийто акцент е върху кристала – син, розов, цветен или в оригиналните цветове Swarovski.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *