Проверка на МВР за високата цена на тока
23.03.2022
Един месец от началото на войната в Украйна
25.03.2022

Как да спестим средства, време и работна ръка: Системата от транспортьори за пренос на пълни кашони от Мултиинженеринг

Мултиинженеринг е българска компания, която е лидер в проектирането и изграждането на транспортни системи и машини за оптимизация на производствените процеси в различни браншове.

С Вас ще споделим един от многото техни внушителни проекти – система от транспортьори за пренос на пълни кашони. Мултиинженеринг е проектирал и изработил тази транспортна система да функционира в логистичен център.

Системата се състои от задвижен лентов транспортьор и четири броя незадвижени ролкови транспортьора на 4 нива. Предимствата на тези транспортьори са, че продуктите могат сигурно и удобно да се транспортират на големи разстояния, употребата им води до по-висока производителност и по-малко производствени разходи.

Тази система за пренос на пълни кашони е предвидена за шест работни места. Тя е осигурена с автоматично регулиране на скоростта, фотоклетки и аварийни стопове по цялата дължина на транспортьора, за да може при нужда производственият процес да бъде спрян, да бъдат въведени поправки и впоследствие да бъде възстановен.

Освен сезиране, скоростта на лентата може да бъде регулирана до ±20% от номиналната скорост, за да бъдат извършени поправки своевременно в течение на процеса или да ускори, за да работи системата на по-бързи обороти.

Текстилните транспортни ленти, предвидени за изработването на транспортьорите са произведени в Германия. Те са подходящи за хранително-вкусовата промишленост, както и за други видове производства, което е и основната ниша на Мултиинженеринг.

Лентите се изработват или от поливинилхлорид (PVC), или от термопластичен полиуретан (TPU), като всяка от тях има различни качества, устойчивост и свойства, в зависимост от вида на производството на компанията и нейните нужди.

За този проект, както и повече за дейността на Мултиинженеринг, можете да научите на техния уеб сайт: www.multiengineering.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *