Епидемия на простотията и арогантността, заля значителна част от българските футболни фенове
19.04.2018
Благой Иванов – Багата с легендарно постижение в спортната си кариера
27.04.2018

Как да придобием красив тен лесно и дълготрайно

С наближаващото лято, нараства суетата и желанието за визуално надмощие предимно в нежния пол. Диети, тренировки, нови прически, са само прелюдия към УАУ предвидената промяна за летните, страстни месеци. Един от въпросите, които мъчат всяка поддържана дама, е как да постигне хубав и равномерен загар още преди да е посетила плаж.

Козметични продукти – бронзанти за тяло

Много са бронзантите на козметичния пазар, които гарантират бързо и сигурно потъмняване, но често клонящо към неравномерно покафеняване и дори пооранжевяване. По този начин, иначе красиви момичета, заприличват на петнисти хиени и никак не изглеждат хищно за мъжката аудитория, да не кажем, че лекото изпотяване може да доведе до грозни ивици по кожата, а и нежелано зацапване на дрехите.

Солариум

От години насам, солариумът е сред най-използваните средства за придобиване на тен. Използван умерено и разумно, той не може да нанесе вреди върху здравето и визията ви, но тук подчертаваме дебело думата УМЕРЕНО. Преди да пристъпите за пръв път към тази услуга, съветваме да се допитате до дерматолог, който ще определи типа кожа и ще ви каже точно колко е допустимото, спрямо индивидуалните ви характеристики. Не пресолявайте манджата с повече от препоръчителните минути, защото можете да получите неприятно изгаряне, както и по-сериозни кожни проблеми. Солариумът не се препоръчва, ама изобщо, на хора с много светла кожа и концентрация на беки по тялото. Имайте предвид, че тук говорим за доста силно светлинно облъчване на кожата, което колкото и краткотрайно да е и нанася дори минимални поражения – внимавайте!

Добиване на тен чрез напръскване със спрей

Това е абсолютно безвреден метод, който е допустим дори за бременни жени, които желаят и са свикнали да изглеждат добре. Напръскването, може да се случи, както ръчно, така и машинно, като основната разлика се крие в това, че при ръчното напръскване, можете да изискате по-голяма концентрация на пигментите в желана от вас зона.

Слънчев тен

Ако не най-безвреден и бърз, то поне е най-старият метод за придобиване на тен. Слънцето е колкото прекрасно, толкова и опасно, ако се излагате под лъчите му, без да сте се намазали със слънцезащитен лосион. Тъй като за подобни мазила се е изписало много, няма да наблягаме на тях, а ще се фокусираме върху един природен продукт, който няма защитни функции срещу слънчевите вредни влияния, но е полезен за кожата и гарантира бърз и дълготраен загар –

Какаово масло

Какаовото масло е истински еликсир за кожата. То спомага за еластичността и произвеждането на меланинът, който е главен отговорник за цвета на кожата ни. Ходейки на плаж или солариум, това е страхотно средство, с което можете да заместите олиото за плаж.

Инжекции за тен

Буквално, всичко живо е полудяло на тема тен… Съществуват и инжекции, които гарантират естественото потъмняване на кожата, но все още е спорно доколко са безвредни, за това оставяме отворена темата за тях, като ви съветваме да се обърнете към компетентни лица по темата – дерматолози.

При всички положения, не пропускайте да изживеете своето незабравимо лято дали с или без тен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *