Зачеване без яйцеклетки
Зачеване без яйцеклетка – възможно ли е?
01.11.2016
Депресията ви може да е породена от автоимунно заболяване
Депресията – знак за автоимунно заболяване
04.11.2016

Как влияе матракът на сексуалното желание?

Има ли такова животно като матрак, повишаващ либидото? Можем ли да разчитаме на по-удобни матраци, за да се справим със слабата потентност? И кои матраци – модерните двулицеви или пък съвременните матраци с мемори пяна са по-добрият вариант за незабравимия секс с половинката? На всички тези въпроси решихме да ви отговорим днес, като разбира се, още сега поставим уговорката, че матракът наистина може да помогне, но техниките и въображението си остават ваши задължения…

Според едно проучване на Американския университет в Масачузетс, 6 от 10 човека страдат от некачествен сън заради своя матрак и по-конкретно, защото мразят матрака си. Половината от тези 6 човека твърдят, че не могат качествено да задоволят половинката си поради лошия матрак. Същото проучване стига до извода, че повече от 70% от хората с проблеми в леглото след продължителна връзка се дължи на еднообразието в секса, което неименуемо е свързано и със стария матрак. Специалистите в сферата на матраците пък твърдят, че след 5 години употреба матракът започва да губи своята функция на пружиниране, с което сериозно и осезаемо влошава качеството на оргазма – и при мъжа, и при жената – а господата значително влошават и своите техники, особено тези, които по принцип, не са им силните страни.

И така – как точно влияе матракът на сексуалното желание и има ли такива матраци, които да го подобрят значително?

Нека започнем с това, че ако заложите на качествени двулицеви матраци, проблемът с 5-те години и остаряването на матрака, водещ до понижаване качеството на оргазма, ще бъде избегнат или поне отложен във времето с още 5 години. Но това не значи, че за да подобрите сексуалния си живот, ви е нужен двулицев матрак. Добре е да помислите и за желанията на половинката си. Представете си следното – вие предпочитате матраци с мемори пяна, но тя силно настоява да обмислите варианта за матраци с аромати. Между другото, съвсем не подценявайте варианта за матраци с минерали. Тези матраци значително повишават сексуалното желание. Знае се, че ароматерапията може да бъде невероятен афродизиак, ако е приложена правилно. А сред уханията, които наистина могат да накарат половинката ви да забрави за постоянните и не дотолкова реални главоболия, категорично, на първо място, се нарежда лавандулата. Както знаете, матраци с аромат на лавандула се намират лесно днес. И освен че те са идеалните матраци с аромати за по-силно сексуално желание, те имат и допълнителни свойства като антибактериално покритие, защита от мухъл и икари и т.н.

Всякакви удобни матраци ще повишат сексуалното желание поради простия факт, че с отпускането на тялото върху тях – тоест в момента преди заспиване, та дори и при положение на силна умора – мускулите ще загубят усещането за напрежение. Така, вместо да заспите поради нужда или от умора, вие набързо се отпускате и релаксирате, с което си оставяте и сили и желание за приятни ласки и емоции с половинката.

Както и цялостната обстановка в спалнята, така и матракът по себе си няма как да не влияе на сексуалното желание. Така че, ако случайно имате проблеми в интимния живот, не бързайте да обвинявате себе си. Помислете дали проблемът не е в матрака…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *