Мароканка уби и сготви своя партньор
22.11.2018
22-годишна майка наби учителка в детска градина
23.11.2018

Какви са първите отзиви за новия вицепремиер Марияна Николова?

Марияна Николова беше избрана за вицепремиер по икономическите и демографските въпроси на 21 ноември, след оспорвани дебати в малката коалиция на Обединените патриоти.

Тя заяви, че има намерение да работи за по-високи доходи и по-добър стандарт за българите и обеща приемственост, която да гарантира добрите резултати на правителството.

Изборът на нов вицепремиер обаче предизвика остра реакция от страна на някои политики и критици. Николова е личност, която стои извън политиката и има опит преди всичко в административната дейност. Това според някои е добра алтернатива, като се има предвид, че позицията предизвиква спорове между политическите партии, други смятат, че човек без политически опит не може да се справи с политическата тежест, която предполага този пост.

Марияна Николова успя да разбуни духовете още в началото на своя мандат, като заяви, че не е добре запозната с позицията и има нужда от няколко седмици толеранс, в които тя да навлезе в спецификата на работата. Това предизвика недоволството на на критиците, които излязоха с изявление, че Николова е трябвало да се запознае с изискванията на поста предварително. Според тях изказването на новия вицепремиер показва, че тя също усеща, че не е готова да поеме такава отговорност.

Марияна Николова беше избрана без гласовете на партия Атака, която е една от трите партии в коалицията. Това кара някои анализатори да смятат, че изборът на Николова ще доведе до разпадането на коалицията на Обединените патриоти.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *