Празникът, който подарява усмивки на малките и осмисля живота на големите
31.05.2018
Как да постъпим, когато кожата ни изгори от жаркото слънце
05.06.2018

Кажете чао на Какао Бийч и няколко култови заведения в Слънчев бряг

Вицепремиерът Г-н Валери Симеонов от много време е вдигнал мерника на заведения по българското черноморие и в частност, на тези в Слънчев бряг. Той се е фокусирал върху това да изкоренява покварата и да влиза в ролята на моралист, насочвайки се към заведения, които са значително отдалечени от хотелите в курорта, но притесняващи „почиващите“. Дали е случайно, че набелязаните заведения са сред най-известните в Слънчев бряг – по този въпрос можем да имаме само предположения.

Тук идва друг въпрос – кой посещава Слънчев бряг с цел да си почива пълноценно и да се наспи?! Едно от прекрасните неща в страната ни е небезизвестният факт, че има за всекиго по нещо. Който иска отдих и спокойствие, може да посети множество курорти, които ги предлагат, същото се отнася и за тези, които търсят комерсиалното, забавленията и шума.

Слънчев бряг отдавна извоюва мястото си на значим топ курорт в световен мащаб. Това е реалност заради всичките неща, които предлага морският град на посетителите си. Всичко, което претърпя през последните две десетилетия, като строежи на хотели, заведения, атракциони и други, допринесе за популяризирането му и стана повод за това да бъде предпочитана дестинация на милиони летуващи от цял свят. Курортът е обособен на няколко части, които са предвидили нужното спокойствие за тези, които го търсят и от друга страна – нужното забавление за туристите, които държат на това.

Поражда се едно съмнение в автентичността на причината за тази остра реакция на Г-н Симеонов, спрямо конкретни заведения – първо беше шумът, който идва от тях, а причината премина в обвинение за незаконни постройки. Тук нещо не е наред или поне така изглежда. Дали, чисто по български, отново не ставаме свидетели на разрешаване на личен конфликт, чрез преекспониране на ситуацията.

Не може да се отрече, че мерки относно обществения ред, трябва да бъдат взети, но нека поне е мащабно и да е спрямо всички. Проверки, забрани, събаряне на незаконни сгради – абсолютно да, но когато не бъдат намесени лични амбиции, облечени като пресилена загриженост, съчетана с изкривена представа за ред и морал.


снимка: wikimapia.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *