България ще прави екопроекти за околната среда с немско финансиране
Ще правим екопроекти с германско финансиране по нова програма
25.05.2016
Знаменитостите, които платиха за най-скъпите сватби в историята
25.05.2016

Кабинетът одобри методологията за разпределяне на средства за градско развитие

Одобряване на методологията за разпределяне на средства за градско развитие от Кабинета

На заседанието си днес Министерският съвет одобри Методологията за преразпределяне на ресурса в рамките на Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, става ясно от съобщение на правителствения пресцентър. Със същото решение е дадено и съгласие тя да бъде прилагана от Управляващия орган на програмата.

Методологията предвижда механизъм за оценка на индивидуалното изпълнение на инвестиционните програми на общините – бенефициенти, на базата на който предлага финансово санкциониране на недобре представящите се и съответно – поощряване на добре представящите се сред тях.

Според източници от правителството, одобрената методология се базира на математически зависимости и по този начин е максимално обективна при оценката на индивидуалното изпълнение на всяка една община и съответно при формирането на размера на финансовата санкция или на допълнителното поощряване. По този начин би трябвало да се избегне евентуалното фаворизиране на някои от общините, въз основа на политически пристрастия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *