Какви са електоралните нагласи за предстоящите евроизбори?
26.02.2019
Свиленград ще изисква средно образование при кандидатстване за еднократна помощ при раждане
28.02.2019

Йорданка Фандъкова посочи причините за некачествените ремонти в София

Йорданка Фандъкова коментира несполучливите ремонти на територията на столицата. Тя заяви, че повече от проблемите с ремонтните дейности са в резултат на неграмотно изготвени проекти и некомпетентни строители.

Кметът на София сподели, че някои от погрешните решения на проектанти и строители компрометират проекти за милиони левове. Такъв бил случаят с циментираните дървета на бул. Владимир Вазов, където иначе фирмите изпълнители свършили отлична работа. Фандъкова изрази готовност да наложи санкции и да връщат неточно изпълнените проекти във всички части на столицата.

Относно това какъв е размерът на налаганите глоби столичният кмет сподели, че за некачествено изпълнение фирмите отнасят глоба от 1 200 000 лева, а за просрочване на дейностите по изпълнението строителите и проектантите са глобявани с по 240 хиляди лева на ден. Според нея строгите правила и значителните суми са правилният начин за осъществяване на постоянен контрол върху извършваните ремонти.

Йорданка Фандъкова разказва, че това няма да бъде първият случай, при който строителите биват глобявани заради наранени дървета.

Най-големият столичен проект през 2019г. е изграждането и пускането в експлоатация на третия лъч на метрото. До края на година на територията на град София се очаква да се появят 8 нови метростанции.

Снимка: Монитор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *