Днес отбелязваме Петровден!
29.06.2020
Апелативният съд осъди бившия кмет на район Младост на 8 години затвор
07.07.2020

Италиански лекари съобщават: 40% от заразените с коронавирус не проявяват симптоми

Италия беше една от първите страни, които се сблъскаха с бързо и масово разпространение на инфекцията от COVID 19. Най-засегнат беше северната част на страната, където се намира и град Во. В града е организирано проучване, което цели да осигури на лекарите повече информация за характера на новия коронавирус. То показва, че в 40% от случаите, инфекцията протича изцяло безсимптомно, което спомага за бързото й разрастване.

Проучването е ръководено от екип на университета в Падуа и лондонския Империал колидж. Според учените проучването дава неоспорими доказателства, че локалните огнища са лесно контролируеми, ако се прилага масово тестване и се спазват мерките за изолация на заразените.

Един от ръководителите на проучването е Андреа Крисанти, които активно се застъпва за масовото прилагане на тестове, още преди това да стане официалната препоръка на Световната здравна организация.

Случаите, които протичат без симптоми, също са поставени под карантина, тъй като това помага за бързото ограничаване и затихване на огнищата на болестта.

Снимки: интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *