Учителските заплати се увеличават с 20% от догодина
14.08.2018
Какво се случва с наши гурбетчии, които искат да прехвърлят пенсионните си осигуровки, завръщайки се в родината
15.08.2018

Италианецът, подпалил българка, ще бъде обвинен в опит за убийство

Едва преди дни стана ясно, че българска гражданка е пострадала сериозно при битов скандал в сицилианското курортно градче Джардини Наксос. 49-годишната българка се е срещнала с бившия си приятел Фортунато Джузепе Таормина. На мястото е присъствал и сегашният ѝ мъж. След разпра между тримата 57-годишният Таормина излива върху българката и приятелят ѝ около пет литра бензин, запалва веществото и бяга в неизвестна посока.

Жената е в критично състояние, с изгаряния от близо 50%, а мъжът с нея, който също е на 57 години и е от италиански произход, е получил 30% изгаряния. Полицейските власти бързо пристигнали на мястото на престъплението и се погрижили двойката да получи мигновена медицинска помощ. Пострадалите са приети в болница веднага, но по-късно става ясно, че жената е с изключително тежки изгаряния и се налага тя да бъде транспортирана в болница в Палермо. Състоянието ѝ продължава да е критично.

Таормина не успява да избяга далеч и е заловен от местните власти още същия ден. Той има дълго досие в италианската полиция, тъй като това далеч не е първото престъпление, извършено от него. Срещу него неколкократно са били предявявани обвинения в физическа саморазправа, грабежи и преследване.

Пострадалият италианец е в болницата в Катания, а българската му приятелка остава настанена в Палермо. В същото време подпалвачът ще се изправи пред съда като обвиняем в опит за убийство.

Италианските медии разпространиха информация, че Таормина не показва разкаяние. Напротив, с усмивка на лице той споделил на полицията, че престъплението му е акт на отмъщение, което той обещал на българката отдавна.

Престъплението е заснето от камери за видеонаблюдение. Кадрите са иззети от полицията, но няма да бъдат представени на публиката, тъй като показват невиждана жестокост.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *