България ръкопляска! Поредна номинация за Мария Бакалова
16.03.2021
Добри новини: 70 000 лв. за инвитро процедури в София
18.03.2021

Има ли някакъв ефект от непрестанните локдауни?

За пореден път се обсъжда локдаун в България. Тази седмица министерството обсъжда отново затваряне на всички заведения, молове, фитнеси, училища и детски градини.

На 1-ви март бяха отворени всички ресторанти в страната с условието да работят до 11:00 часа вечерта. Най-новата разпоредба е заведенията да затварят час по-рано, но се обсъжда в края на седмицата отново да бъдат затворени.

Заведенията бяха затворени от началото на декември до март месец, което създаде финансови проблеми на много хора, които се занимават в този бранш. Сервитьори, бармани, хостеси и хора в ресторантьорския бизнес останаха без стабилни финансови доходи месеци наред, а тази седмица отново се очаква същото.

Въпросът този път е има ли смисъл от непрестанните затваряния и отваряния на бизнесите. Ситуацията в болниците става все по-сложна поради липса на достатъчно места и медици, които да се грижат за болните, но въпреки планувания локдаун, хората ще продължат да бъдат контакти.

В страната стана ясно, че не спират да се организират тайни партита, тайни сватби и празненства с повече от разрешения брой души. Тук идва вторият въпрос: Защо едни могат да спазват всички мерки, за сметка на други, които не спират да се забавляват и да бъдат опасни за останалите?

Поредният локдаун ще затвори бизнеси и ще остави хора без работа, но въпреки него ще има хора, които продължават да живеят сякаш всичко е нормално и както преди.

Като шега в Инстаграм певецът Атанас Колев публикува идеята за тайни учебни занятия. Постът му гласи, че щом могат да бъдат организирани тайни празненства, нека бъдат организирани и тайни учебни занятия за всички ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *