Най-популярните новогодишни обещания
02.01.2019
Новата 2019г. започва със студ и сняг
02.01.2019

Илон Мъск обещава 100 процента покритие на станциите за бързо зареждане Тесла в Европа

В духа на празничната щедрост, Илон Мъск обеща голям подарък за собствениците на Тесла: през 2019г. Компанията ще осигури 100% покритие на станциите за бързо зареждане на територията на Европа.

Мъск даде обещанието в Twitter вчера, след като един от бъдещите собственици на автомобил Тесла в Ирландия изрази притесненията си по повод на покритието на зарядните станции в родната му страна. Изпълнителният директор на Тесла съобщи, че станциите, които зареждат батерията на електромобила до 80% за 40 минути ще покриват цялата територия „от Ирландия до Киев и от Норвегия до Турция“.

Обещанието потвърждава предишни твърдения на Мъск, включително негово изказване от ноември, в което той заяви, че покритието на супербързите зарядни станции ще бъде удвоено до края на 2019г. и ще достигне 95-100% на местата, където са съсредоточени собствениците на автомобили Тесла.

Без съмнение мрежата от зарядни станции на Тесла се разраства стремително през последните няколко години, но също така е важно да помним, че Илон Мъск често прибързва с обещанията. Сайтът Electrek напомня, че първоначално Тесла заяви, че до края на 2018г. ще има 18 000 работещи супербързи зарядни станции, но днес станциите на Тесла са близо 12 000.

Отново в Twitter Мъск обяви, че до 2020г. такива станции ще се появят и в Африка, като пропусна да уточни колко на брой ще бъдат те.

Важно е да отбележим, че към момента на територията на африканския континент няма изградени супербързи зарядни станции на Тесла, а на картата, даваща информация за разположението на станциите, няма информация, че такива предстои да бъдат изградени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *